Staat van Deventer

Laagste waarde Hoogste waarde

Opkomst gemeenteraadsverkiezingen (2018)

Toelichting

Opkomstpercentages gemeenteraadsverkiezingen.
De opkomst bij de laatste gemeenteraadverkiezingen van 21 maart 2018 was gemeentebreed 56,3% en lag hiermee een fractie boven de landelijke opkomst. In 1994 was de opkomst in Deventer hoger met 63,5%.  De vervroegde verkiezingen in 2004 laten een dip in de opkomstcijfers zien. De opkomst was toen namelijk 44,2%. Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen in Deventer 2018 vind je hier.

 

Elke vier jaar vinden er gemeenteraadverkiezingen plaats. Deze vinden landelijk gelijkertijd plaats. Vanwege de gemeentelijke herindeling met de voormalige gemeente Bathmen hebben er in Deventer in 2004 vervroegde verkiezingen plaatsgevonden. Om vervolgens weer aan te sluiten bij de landelijke cyclus hebben de daaropvolgende verkiezingen pas weer in 2010 plaatsgevonden.

bron: Gemeente

Deventer

Welkom op de Staat van Deventer. Hier vind je actuele, cijfermatige informatie over Deventer en over alle wijken en buurten binnen Deventer. Kies een wijk en vindt meteen de kerncijfers over deze wijk. Ga naar de cijfers en ontdek alles over bevolkingsontwikkeling, veiligheid, milieu en nog veel meer. In de wijkenmonitor kun je zien hoe de verschillende wijken scoren op verschillende themas. In het kennisportaal vind je veel factsheets en onderzoeksresultaten.